Optimapharm Privacy Policy

Privacy policy

This Privacy Policy explains how OPTIMAPHARM d.o.o., Ulica grada Vukovara 284, HR-10000 Zagreb, OIB: 16918922152 (and each affiliate and subsidiary thereof – collectively referred to as “OPTIMAPHARM”) processes your Personal Data. OPTIMAPHARM is focused on the protection of your Personal Data and their processing in accordance with the General Data Protection Regulation and the Croatian Law on Implementation of the General Data Protection Regulation and/or any other applicable law or regulation relating to the protection of Personal Data. Please read these rules carefully in order to understand why and how we are collecting your Personal Data and how we intend to use it.

OPTIMAPHARM is data controller of your Personal Data. We have appointed a Data Protection Officer, and you can contact the officer via e-mail: data.protection.officer@optimapharm.eu or by regular postal service via: OPTIMAPHARM  d.o.o., Ulica grada Vukovara 284, HR-10000 Zagreb, marked “To Data Protection Officer”.

Purposes of the processing of Personal Data

OPTIMAPHARM conducts every business transaction (including without limitation, operations, negotiations, and marketing) with integrity and complies with the relevant laws and regulations of each country in which OPTIMAPHARM operates or is looking to operate.

All OPTIMAPHARM personnel are expected to conduct OPTIMAPHARM business legally and ethically and with respect to maintaining privacy in communication.

The core aspect of OPTIMAPHARM’s business is information related to the provision of clinical trials management or related services for the pharmaceutical, biotechnology and medical devices industry corresponding to human clinical research studies. Given the nature of our work, the protection of Personal Data is critical for our company and our customers. For these reasons, OPTIMAPHARM has a comprehensive privacy program designed to respect and protect data privacy rights.

Your Personal Data is processed because of the legal requirements, or processing is necessary for the performance of a contract or in order to take steps prior to entering into a contract or for the purposes of our legitimate interests, except where such interests are overridden by the interests or fundamental rights and freedoms of the data subjects which require protection of Personal Data.

If Personal Data cannot be processed based on aforementioned legal basis, we will request your consent. If processing is based on your consent, you have the right to withdraw consent at any time. You can notify us about the withdrawal of the consent at any given time via e-mail address: data.protection.officer@optimapharm.eu or via address: OPTIMAPHARM d.o.o., Ulica grada Vukovara 284, HR-10000 Zagreb. Such withdrawal will not have an effect on the lawfulness of processing based on consent before its withdrawal.

Your Personal Data is processed only when it is necessary to fulfil rights and obligations that will arise from business relations, for marketing purposes or for improving our businesses and your user experience.

Personal Data is mostly collected directly from you when you fill out a specific form or through the publicly available information.

Personal Data categories

OPTIMAPHARM collects Personal Data for the unique identification of users, project analysis and implementation, marketing and other types of technical support.

When a user engages in specific activities on the www.optimapharm.eu website OPTIMAPHARM may ask the user to provide certain additional personal information. In that case, prior to providing additional personal information, the user is required to review this Privacy Policy and agree to their use with respect to additional information.

On the web site www.optimapharm.eu, OPTIMAPHARM collects personal information of the respondents such as name, age, gender, email address, zip code, city, IP address and language.

When entering into business relations, we need information about appointed contact person for communication with OPTIMAPHARM especially name, surname and e-mail address. We collect Personal Data that you provide by filling out online forms (name and contact).

Furthermore, OPTIMAPHARM collects and processes Personal Data:

  • from its EMPLOYEES AND CONTRACTORS for purpose of execution of the employment contracts signed with Employees and Consultancy Agreements signed with Contractors related to the personnel, administrative, payroll, or other employment / contracting business purposes. OPTIMAPHARM collects and processes some or all of the following data from Employee and Contractors: Employee’s or Contractor’s first name, surname and previous surname (if applicable); gender; fathers’ first name; citizenship; nationality, permanent address; temporary address (current residence, if applicable); date and place of birth; personal ID number; unique citizen number; ID card / passport number and issued by whom (what official authority), photograph, academic and professional qualification; social security number; health insurance number, professional experience; list of previous employers; duration of the previous employments and type of work; bank account details; child’s (children’s) name(s), birth date(s) of child (children) date(s) of birth; educational training.
  • From VENDORS, SPONSORS AND CLIENTS, for purpose of execution of the services specified in the signed Service Contract/Service Agreement, OPTIMAPHARM collects and processes some or all of the following data from their Employees, Contractors or Collaborators: name; job title; employer; address, VAT number; ID card/passport details; photograph; professional email address; professional telephone number (including mobile telephone number); personal email address; personal telephone number (including mobile telephone number); data related to transactions including transactions’ purposes; academic and professional qualifications; tax ID; government identification number; bank account details; educational training; images and sounds;
  • From JOB CANDIDATES, for the purpose of employment, the information that OPTIMAPHARM collects and processes may include: any application materials such as candidate’s Curriculum Vitae, application letter and information that candidates submit voluntarily by themselves and that are collected about the candidate during the application process, results of testing (if applicable) and any related correspondence.
  • From VISITORS, for purpose of ensuring controlled access to the Company premises and in accordance with relevant Company’s Security Access Policies, OPTIMAPHARM collects full name and address/company name from each visitor entering the Company’s premises by means of completion of the Visitor’s Sign in Log which is part of relevant Company’s Security Access Policies.
  • From INVESTIGATORS, for purpose of execution of services related to the conduct of clinical and noninterventional studies as specified in the signed Contract/Agreement or for purpose of study feasibility analysis, OPTIMAPHARM collects and processes some or all of the following data: Investigators’ full name; job title; home address; date of birth; email address (personal and/or official); telephone number; fax number; mobile phone number; institution details/address; academic and professional qualifications; medical licence number; employment details; clinical trial experience and performance history; conflicts of interests or potential conflicts in relation to participation in clinical trials (if relevant); tax ID number (if relevant); bank account details; personal identification (ID) number.
  • From STUDY SITE PERSONNEL, for purpose of execution of services related to the conduct of clinical and noninterventional studies specified in the signed Contract/Agreement, OPTIMAPHARM collects and processes some or all of the following data: persons’ full name; job title; home address; date of birth; email address (personal and/or official); telephone number; fax number; mobile phone number; employment details; institution details/address; academic and professional qualifications; clinical trial performance history; tax ID number; bank account details; personal identification (ID) number.
  • From INSTITUTION PERSONNEL OPTIMAPHARM collects and processes for the purpose of executing the Contract/Agreement some or all of the following data: persons’ full name; job title; email address (personal and/or official); telephone number; fax number; mobile phone number; institution details/address; academic and professional qualifications. OPTIMAPHARM will use such Personal Data in order to provide the requested information and/or services. Such uses may include processing requested transactions, improving the quality of our services, sending communications about the products and services available through OPTIMAPHARM, and enabling our business partners and Processors/Subprocessors to perform certain activities on our behalf. OPTIMAPHARM may also use the Personal Data collected above to comply with our legal and regulatory obligations, policies and procedures, and for internal administrative purposes.

Basis for the processing

OPTIMAPHARM as a Controller can process Personal Data only and to the extent of the following basis for the processing: the data subject has given consent to the processing of his or her Personal Data, processing is necessary for the performance of a contract to which the data subject is party or in order to take step at the request of the data subject prior to entering into a contract, processing is necessary for compliance with a legal obligation to which the controller is subject, processing is necessary in order to protect the vital interests of the data subject or of another natural person, processing is necessary for the performance of a task carried out in the public interest or in the exercise of official authority vested in the controller, processing is necessary for the purposes of the legitimate interests pursued by the controller or by a third party, except where such interests are overridden by the interests or fundamental rights and freedoms of the data subject which require protection of Personal Data, in particular where the data subject is a child.

Your rights

Please note that you have the following rights:

Right of accessYou have the right to obtain from us a confirmation as to whether or not Personal Data concerning you are being processed, and, where that is the case, access to the Personal Data. Information’s about access include but are not limited to – the purposes of the processing, the categories of Personal Data concerned, the recipients or categories of recipient to whom the Personal Data have been or will be disclosed. However, right of access is not an unconditional right and rights and interests of other individuals may limit your right of access.

You have the right to receive a copy of the Personal Data undergoing processing. For any further copies you request, we may charge a reasonable fee based on administrative costs.

Right to rectificationYou have the right to obtain from us without undue delay the rectification of inaccurate your Personal Data. Taking into account the purposes of the processing, you have the right to have incomplete Personal Data completed, for example by providing a supplementary statement.
Right to erasure
(‘right to be forgotten’)
Under certain conditions, you have the right to obtain from us the erasure of your Personal Data and we are required to erase such Personal Data.
Right to restriction of processingUnder certain conditions, you have the right to obtain from us restriction of processing your Personal Data. In that case, such data will be marked and can be processed only for certain purposes.
Right to objectAt any time when certain conditions are met you have the right to object to processing of your Personal Data, on grounds relating to your particular situation or when Personal Data are processed for direct marketing purposes. You have the right to demand from us to stop the processing of your Personal Data.
Right to data portabilityUnder certain conditions, you have the right to receive your Personal Data, which you have provided to us, in a structured, commonly used and machine-readable format and have the right to transmit those data to another controller without our hindrance.

 

If you wish to find out more or to use one of the aforementioned rights, feel free to contact OPTIMAPHARM d.o.o. at e-mail address: data.protection.officer@optimapharm.eu or at address: OPTIMAPHARM d.o.o., Ulica grada Vukovara 284, HR-10000 Zagreb.

If you think that your rights have been violated you have the right to file a complaint with the Croatian Personal Data Protection Agency, Selska cesta 136, HR-10000 Zagreb.

Storing of Personal Data

We store the personal data that we collect about you in a secure environment. Your personal data is protected from unauthorized access, disclosure, use, alteration or destruction by any organization or individual.

Information collected for aforementioned purposes will be stored only as long as it is necessary for the mentioned purposes. Your Personal Data will not be kept in a form that enables your identification longer than OPTIMAPHARM reasonably considers it is necessary to fulfil the purpose for which they have been collected and processed. OPTIMAPHARM will store certain Personal Data for a period of time that is laid down by law or regulation binding OPTIMAPHARM to store data.

If you have given us your consent, your Personal Data will be processed until consent is withdrawn. If you file a grounded objection against the processing of Personal Data based on a legitimate interest your Personal Data will not be processed in the future.

Personal Data can be processed until the end of a court, administrative or extrajudicial proceeding, including the period for submitting legal remedies. OPTIMAPHARM shall keep certain Personal Data for a period of time that is laid down in law or regulations binding the controller to store data.

Recipients of Personal Data

With aforementioned, your Personal Data can be given to our trustworthy partners who maintain our IT system or provide services in the name of OPTIMAPHARM. Example wise, for marketing, finance, advertising, payment processing, delivery and other services. Aforementioned service providers are obligated, according to relevant contracts, to use the entrusted data only in accordance with our regulations and exclusively for strictly declared purposes. They are also obligated to adequately protect your data and to keep your data a professional secret.

Transfer of Personal Data

OPTIMAPHARM as a controller can transfer Personal Data outside the European Economic Area if it is necessary for the execution of contracts between OPTIMAPHARM and the data subject or for fulfilling legal obligations. In that case OPTIMAPHARM, at the time when Personal Data are obtained, provides the data subject with information about intends to transfer Personal Data to a third country and specify which country or international organisation with a name of organisation. Transfer of Personal Data is only allowed to countries which provide an adequate level of data protection – based on an adequacy decision, or through Standard Contractual Clauses adopted by the European Commission, by using binding corporate rules, or by complying with another approved certification mechanism when transferring Personal Data from the European Economic Area to the United States and other third countries for which there is no adequacy decision.

Cookies

In order to maintain our website and to ensure its functionalities are on the expected level, OPTIMAPHARM uses a technology known as “cookies”. Cookies are small files that are saved on your computer and information that was stored in them can later be accessed again by the same or different web site. They can be temporary or permanent. Thanks to cookies, you can search our web sites without difficulties and access information that is relevant to you.

You can find more information about cookies in our Cookie Policy.

Other websites

www.optimapharm.eu website can contain links to and from third party websites. This Policy only applies to this website so when you link to other websites you should read their own privacy policies.

OPTIMAPHARM receives Personal Data through its social media interactions on LinkedIn. Messages or posts received on these social media platforms are viewed by the OPTIMAPHARM, but the Personal Data contained in the messages/posts is not logged or stored other than on the relevant social medial platform, and no further processing of such Personal Data is carried out by the OPTIMAPHARM.

To learn more about Privacy at LinkedIn please visit:

LinkedIn online

https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/89877?trk=microsites-frontend_legal_privacy-policy&lang=en

If you have questions or complaints regarding LinkedIn’s Privacy Policy, please contact:

LinkedIn Corporation

Attn: Legal Dept. (Privacy Policy and User Agreement)

1000 W Maude Avenue, Sunnyvale, CA 94085 USA

LinkedIn Ireland Unlimited Company

Attn: Legal Dept. (Privacy Policy and User Agreement)

Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland

You can confidentially contact LinkedIn’s Data Protection Officer here:

https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/TSO-DPO

https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/PPQ?lang=en

You have the right to file a complaint with the Irish Data Protection Commissioner, the lead supervisory authority for LinkedIn Ireland. Alternatively, you can lodge a complaint with your local supervisory authority or Swiss Federal Data Protection and Information Commissioner (FDPIC).

Entry into force and changes to the Privacy Policy

This Policy enters into force from the day of publishing on the website www.optimapharm.eu. We keep our Privacy Policy under regular review, and we will publish any updates on this web page.

Pravila privatnosti

Ova Pravila privatnosti objašnjavaju kako OPTIMAPHARM d.o.o., Ulica grada Vukovara 284, HR-10000 Zagreb, OIB: 16918922152 (i svaka podružnica – zajednički nazvani “OPTIMAPHARM”) obrađuje vaše osobne podatke. OPTIMAPHARM je usmjeren na zaštitu Vaših osobnih podataka i njihovu obradu u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i/ili bilo kojim drugim primjenjivim zakonom ili propisom koji se odnosi na zaštitu osobnih podataka. Pažljivo pročitajte ova pravila kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako ih namjeravamo koristiti.

OPTIMAPHARM je voditelj obrade vaših osobnih podataka. Imenovali smo službenika za zaštitu podataka kojeg možete kontaktirati putem e-mail adrese: data.protection.officer@optimapharm.eu ili redovnom poštom putem: OPTIMAPHARM d.o.o., Ulica grada Vukovara 284, HR-10000 Zagreb, s naznakom “Službeniku za zaštitu osobnih podataka”.

Svrhe obrade osobnih podataka

OPTIMAPHARM provodi svaku poslovnu transakciju (uključujući, bez ograničenja, operacije, pregovore i marketing) s integritetom te je u skladu s relevantnim zakonima i propisima svake zemlje u kojoj OPTIMAPHARM posluje ili želi poslovati.

Od cjelokupnog osoblja OPTIMAPHARM-a očekuje se da poslovanje vodi zakonito i etički te uz poštovanje privatnosti u komunikaciji.

Temeljni aspekt poslovanja OPTIMAPHARM-a su informacije vezane uz pružanje upravljanja kliničkim ispitivanjima ili srodnih usluga za farmaceutsku, biotehnološku industriju i industriju medicinskih uređaja koje odgovaraju studijama kliničkih istraživanja na ljudima. S obzirom na prirodu našeg posla, zaštita osobnih podataka ključna je za našu tvrtku i naše klijente. Iz tih razloga, OPTIMAPHARM ima sveobuhvatan program zaštite privatnosti usmjeren na poštivanje i zaštitu prava na privatnost podataka.

Vaši osobni podaci obrađuju se zbog zakonskih zahtjeva ili ako je obrada nužna za izvršenje ugovora ili radi poduzimanja koraka prije sklapanja ugovora ili u svrhe naših legitimnih interesa, osim kada takve interese nadjačaju temeljna prava i slobode ispitanika koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka.

Ako se osobni podaci ne mogu obraditi na temelju gore navedene pravne osnove, zatražit ćemo vaš pristanak. Ako se obrada temelji na vašem pristanku, imate pravo povući privolu u bilo kojem trenutku. O povlačenju privole možete nas u svakom trenutku obavijestiti putem e-mail adrese: data.protection.officer@optimapharm.eu ili putem adrese: OPTIMAPHARM d.o.o., Ulica grada Vukovara 284, HR-10000 Zagreb. Takvo povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njenog povlačenja.

Vaši osobni podaci obrađuju se samo kada je to potrebno za ispunjenje prava i obveza koje će proizaći iz poslovnih odnosa, u marketinške svrhe ili za poboljšanje našeg poslovanja i vašeg korisničkog iskustva.

Osobni podaci se uglavnom prikupljaju izravno od vas kada ispunite određeni obrazac ili putem javno dostupnih informacija.

Kategorije osobnih podataka

OPTIMAPHARM prikuplja osobne podatke za jedinstvenu identifikaciju korisnika, analizu i provedbu projekta, marketing i druge vrste tehničke podrške.

Kada se korisnik upusti u određene aktivnosti na www.optimapharm.eu web stranica OPTIMAPHARM može od korisnika zatražiti određene dodatne osobne podatke. U tom slučaju, prije davanja dodatnih osobnih podataka, korisnik je dužan pregledati ova Pravila privatnosti i pristati na njihovo korištenje u pogledu dodatnih informacija.

Na web stranici www.optimapharm.eu, OPTIMAPHARM prikuplja osobne podatke ispitanika kao što su ime, dob, spol, adresa e-pošte, poštanski broj, grad, IP adresa i jezik.

Prilikom sklapanja poslovnih odnosa potrebni su nam podaci o imenovanoj kontakt osobi za komunikaciju s OPTIMAPHARM-om, a posebno ime, prezime i e-mail adresa. Prikupljamo osobne podatke koje nam dajete ispunjavanjem online obrazaca (ime i kontakt).

Nadalje, OPTIMAPHARM prikuplja i obrađuje osobne podatke:

  • od svojih ZAPOSLENIKA I IZVOĐAČA u svrhu izvršenja ugovora o radu potpisanih sa zaposlenicima i Ugovora o savjetovanju potpisanih s Izvođačima u vezi s osobljem, administrativnim, platnim spiskom ili drugim poslovima zapošljavanja/ugovaranja. OPTIMAPHARM prikuplja i obrađuje neke ili sve sljedeće podatke od Zaposlenika i Izvođača: Ime, prezime i prethodno prezime zaposlenika ili Izvođača (ako je primjenjivo); spol; ime oca; državljanstvo; nacionalnost, stalna adresa; privremena adresa (trenutačno boravište, ako je primjenjivo); Datum i mjesto rođenja; osobni identifikacijski broj; jedinstveni broj državljana; Broj osobne iskaznice/putovnice od strane koga je izdana (koje službene ovlasti), fotografija, akademska i stručna sprema; broj socijalnog osiguranja; broj zdravstvenog osiguranja, radno iskustvo; popis dosadašnjih poslodavaca; trajanje prethodnih radnih odnosa i vrstu posla; detalji bankovnog računa; ime(na) djeteta (djece), datum(i) rođenja djeteta (djece); obrazovna razina.
  • Od PRODAVAČA, SPONZORA I KLIJENATA, u svrhu izvršenja usluga navedenih u potpisanom Ugovoru o usluzi/Ugovoru o usluzi, OPTIMAPHARM prikuplja i obrađuje neke ili sve sljedeće podatke od svojih Zaposlenika, Izvođača ili Suradnika: ime; naziv radnog mjesta; ime poslodavca; adresa, PDV broj; Podaci o osobnoj iskaznici/putovnici; fotografirati; profesionalna adresa e-pošte; službeni telefonski broj (uključujući broj mobilnog telefona); osobna adresa e-pošte; osobni telefonski broj (uključujući broj mobilnog telefona); podaci koji se odnose na transakcije uključujući svrhe transakcija; akademske i stručne kvalifikacije; porezni broj; državni identifikacijski broj; detalji bankovnog računa; obrazovna obuka; slike i zvukovi;
  • Od KANDIDATA ZA POSAO, u svrhu zapošljavanja, informacije koje OPTIMAPHARM prikuplja i obrađuje mogu uključivati: sve materijale za prijavu kao što su životopis kandidata, pismo za prijavu i informacije koje kandidati sami podnose dobrovoljno i koji se prikupljaju o kandidatu tijekom procesa prijave, rezultate testiranja (ako je primjenjivo) i sve povezane korespondencije.
  • Od POSJETITELJA, u svrhu osiguravanja kontroliranog pristupa prostorijama Društva i u skladu s relevantnim Pravilima sigurnosnog pristupa Društva, OPTIMAPHARM prikuplja puno ime i adresu/ime tvrtke od svakog posjetitelja koji ulazi u prostorije Društva popunjavanjem Dnevnika prijave posjetitelja koji dio je relevantnih Pravila sigurnosnog pristupa tvrtke.
  • Od ISTRAŽIVAČA, u svrhu obavljanja usluga vezanih uz provođenje kliničkih i neintervencijskih studija kako je navedeno u potpisanom Ugovoru/Ugovoru ili u svrhu analize izvodljivosti studije, OPTIMAPHARM prikuplja i obrađuje neke ili sve sljedeće podatke: Puno ime istražitelja ; naziv radnog mjesta; kućna adresa; Datum rođenja; e-mail adresa (osobna i/ili službena); telefonski broj; broj faksa; Broj mobitela; podaci/adresa ustanove; akademske i stručne kvalifikacije; broj medicinske dozvole; pojedinosti o zaposlenju; iskustvo kliničkih ispitivanja i povijest učinka; sukob interesa ili potencijalni sukob u vezi sa sudjelovanjem u kliničkim ispitivanjima (ako je relevantno); porezni identifikacijski broj (ako je relevantan); detalji bankovnog računa; osobni identifikacijski broj (OIB).
  • OPTIMAPHARM od OSOBLJA U ISTRAŽIVAČKIM USTANOVAMA, u svrhu obavljanja usluga vezanih uz provođenje kliničkih i neinterventnih studija navedenih u potpisanom Ugovoru/Sporazumu, prikuplja i obrađuje neke ili sve sljedeće podatke: puno ime i prezime osoba; naziv radnog mjesta; kućna adresa; Datum rođenja; e-mail adresa (osobna i/ili službena); telefonski broj; broj faksa; Broj mobitela; pojedinosti o zaposlenju; podaci/adresa ustanove; akademske i stručne kvalifikacije; povijest izvedbe kliničkog ispitivanja; porezni identifikacijski broj; detalji bankovnog računa; osobni identifikacijski broj (OIB).
  • Od OSOBLJA USTANOVA OPTIMAPHARM prikuplja i obrađuje u svrhu izvršenja Ugovora/Ugovora neke ili sve sljedeće podatke: puno ime i prezime osoba; naziv radnog mjesta; e-mail adresa (osobna i/ili službena); telefonski broj; broj faksa; Broj mobitela; podaci/adresa ustanove; akademske i stručne kvalifikacije. OPTIMAPHARM će takve osobne podatke koristiti za pružanje traženih informacija i/ili usluga. Takva upotreba može uključivati ​​obradu traženih transakcija, poboljšanje kvalitete naših usluga, slanje komunikacija o proizvodima i uslugama dostupnim putem OPTIMAPHARM-a, te omogućavanje našim poslovnim partnerima i Izvršiteljima/Podizvršiteljima da obavljaju određene aktivnosti u naše ime. OPTIMAPHARM također može koristiti gore prikupljene osobne podatke kako bi ispunio naše zakonske i regulatorne obveze.

Osnova za obradu

OPTIMAPHARM kao Voditelj obrade može obrađivati ​​osobne podatke samo i u mjeri u kojoj je to opravdano jednim od pravnih temelja: ispitanik je dao privolu za obradu svojih osobnih podataka, obrada je nužna za izvršenje ugovora na koji se podaci odnose, a ispitanik je stranka ugovora, ili kako bi poduzeo radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora, obrada je nužna za ispunjavanje zakonske obveze kojoj je voditelj obrade podvrgnut, obrada je nužna kako bi se zaštitili vitalni interesi ispitanika ili druge fizičke osobe, obrada je nužna za obavljanje zadaće koja se obavlja u javnom interesu ili u vršenju službenih ovlasti koje ima voditelj obrade, obrada je nužna u svrhe legitimnih interesa koje ima voditelj obrade ili treća strana, osim ako su ti interesi nadjačani interesima ili temeljnim pravima i slobodama ispitanika koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka, posebno kada je ispitanik dijete.

Vaša prava

Kao ispitanik imate sljedeća prava:

Pravo pristupaImate pravo od nas dobiti potvrdu o tome obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na vas, te, u slučaju da je to slučaj, pristup osobnim podacima. Informacije o pristupu uključuju, ali nisu ograničene na – svrhe obrade, kategorije osobnih podataka u pitanju, primatelje ili kategorije primatelja kojima su osobni podaci bili ili će biti otkriveni. Međutim, pravo pristupa nije bezuvjetno pravo i prava i interesi drugih pojedinaca mogu ograničiti vaše pravo pristupa.

Imate pravo primiti kopiju osobnih podataka koji su u obradi. Za sve daljnje kopije koje zatražite, možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova.

Pravo na ispravakImate pravo od nas bez nepotrebnog odgađanja zatražiti ispravak netočnih vaših osobnih podataka. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, na primjer davanjem dopunske izjave.
Pravo na brisanje
(‘pravo na zaborav’)
Pod određenim uvjetima imate pravo od nas zatražiti brisanje vaših osobnih podataka i mi smo dužni izbrisati takve osobne podatke.
Pravo na ograničenje obradePod određenim uvjetima imate pravo zatražiti od nas ograničenje obrade vaših osobnih podataka. U tom slučaju takvi će podaci biti označeni i mogu se obrađivati ​​samo u određene svrhe.
Pravo na prigovorU bilo kojem trenutku kada su ispunjeni određeni uvjeti, imate pravo uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka iz razloga koji se odnose na vašu posebnu situaciju ili kada se osobni podaci obrađuju u svrhe izravnog marketinga. Imate pravo zahtijevati od nas da zaustavimo obradu vaših osobnih podataka.
Pravo na prenosivost podatakaPod određenim uvjetima imate pravo primiti svoje osobne podatke, koje ste nam dostavili, u strukturiranom, uobičajeno korištenom i strojno čitljivom formatu te imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade bez naše smetnje.

 

Ako želite saznati više ili koristiti jedno od navedenih prava, slobodno se obratite OPTIMAPHARM d.o.o. na e-mail adresu: data.protection.officer@optimapharm.eu ili poštom na adresu: OPTIMAPHARM d.o.o., Ulica grada Vukovara 284, HR-10000 Zagreb.

Ako smatrate da su Vam povrijeđena prava, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Selska cesta 136, HR-10000 Zagreb.

Pohranjivanje osobnih podataka

Osobne podatke koje prikupljamo o vama pohranjujemo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, korištenja, izmjene ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Podaci prikupljeni u gore navedene svrhe pohranjuju se samo onoliko koliko su potrebni za navedene svrhe. Vaši osobni podaci neće se čuvati u obliku koji omogućuje vašu identifikaciju dulje nego što OPTIMAPHARM razumno smatra da je potrebno za ispunjenje svrhe za koju su prikupljeni i obrađeni. OPTIMAPHARM će pohraniti određene osobne podatke na vrijeme koje je određeno zakonom ili propisom koji OPTIMAPHARM obvezuje na pohranjivanje podataka.

Ako ste nam dali svoj pristanak, vaši osobni podaci će se obrađivati ​​do povlačenja pristanka ili ispunjenja svrhe. Ako podnesete utemeljeni prigovor protiv obrade osobnih podataka na temelju legitimnog interesa, vaši osobni podaci ubuduće se neće obrađivati.

Osobni podaci mogu se obrađivati ​​do okončanja sudskog, upravnog ili izvansudskog postupka, uključujući i rok za podnošenje pravnih lijekova. OPTIMAPHARM će čuvati određene osobne podatke na vrijeme koje je propisano zakonom ili propisima koji obvezuju voditelja obrade na pohranjivanje podataka.

Primatelji osobnih podataka

S gore navedenim, Vaši osobni podaci mogu se dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime OPTIMAPHARM-a. Primjerice, za marketing, financije, oglašavanje, obradu plaćanja, dostavu i druge usluge. Navedeni pružatelji usluga obvezni su, prema relevantnim ugovorima, koristiti povjerene podatke samo u skladu s našim propisima i isključivo u strogo deklarirane svrhe. Također su dužni na odgovarajući način zaštititi Vaše podatke i čuvati Vaše podatke kao profesionalnu tajnu.

Prijenos osobnih podataka

OPTIMAPHARM kao voditelj obrade može prenositi osobne podatke izvan Europskog gospodarskog prostora ako je to potrebno za izvršenje ugovora između OPTIMAPHARM-a i ispitanika ili za ispunjavanje zakonskih obveza. U tom slučaju OPTIMAPHARM, u trenutku kada su osobni podaci dobiveni, daje ispitaniku informaciju o tome da namjerava prenijeti osobne podatke u treću državu i navodi o kojoj zemlji ili međunarodnoj organizaciji se radi. Prijenos osobnih podataka dopušten je samo u zemlje koje pružaju adekvatnu razinu zaštite podataka – na temelju odluke o primjerenosti, ili putem Standardnih ugovornih klauzula koje je usvojila Europska komisija, korištenjem obvezujućih korporativnih pravila, ili poštivanjem drugog odobrenog mehanizma prilikom prijenosa osobnih podataka iz Europskog gospodarskog prostora u Sjedinjene Države i druge treće zemlje za koje ne postoji odluka o primjerenosti.

Kolačići

Kako bi održao našu web stranicu i osigurao njezine funkcionalnosti na očekivanoj razini, OPTIMAPHARM koristi tehnologiju poznatu kao „kolačići“. Kolačići su male datoteke koje se spremaju na vaše računalo i informacijama koje su u njima pohranjene kasnije može ponovno pristupiti ista ili druga web stranica. Mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima, možete bez poteškoća pretraživati ​​naše web stranice i pristupati informacijama koje su Vam relevantne.

Više informacija o kolačićima možete pronaći u našim Pravilima korištenja kolačića.

Druge web stranice

Web stranica www.optimapharm.eu može sadržavati poveznice web stranica trećih strana. Ova Pravila odnose se samo na ovu web stranicu pa kada se povezujete na druge web stranice, trebali biste pročitati njihova pravila privatnosti.

OPTIMAPHARM prima osobne podatke putem svojih interakcija na društvenim mrežama na LinkedIn-u. OPTIMAPHARM pregledava poruke ili objave primljene na ovim platformama društvenih medija, ali osobni podaci sadržani u porukama/objavama ne bilježe se ili pohranjuju osim na relevantnoj platformi društvenih medija i ne provodi se daljnja obrada takvih osobnih podataka. od strane OPTIMAPHARM-a.

Da biste saznali više o privatnosti na LinkedIn-u, posjetite:

LinkedIn online

https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/89877?trk=microsites-frontend_legal_privacy-policy&lang=en

Ako imate pitanja ili pritužbi u vezi s LinkedIn-ovim pravilima o privatnosti, obratite se:

LinkedIn Corporation

Za: Pravni odjel (Pravila privatnosti i korisnički ugovor)

1000 W Maude Avenue, Sunnyvale, CA 94085 SAD

LinkedIn Ireland Unlimited Company

Za: Pravni odjel (Pravila privatnosti i korisnički ugovor)

Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irska

Ovdje možete kontaktirati LinkedIn-ovog službenika za zaštitu podataka:

https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/TSO-DPO

https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/PPQ?lang=en

Imate pravo podnijeti žalbu irskom povjereniku za zaštitu podataka, vodećem nadzornom tijelu za LinkedIn Ireland. Alternativno, možete podnijeti žalbu svom lokalnom nadzornom tijelu ili švicarskom saveznom povjereniku za zaštitu podataka i informacije (FDPIC).

Stupanje na snagu i izmjene Pravila privatnosti

Ova Pravila stupaju na snagu od dana objave na web stranici www.optimapharm.eu. Naša Pravila privatnosti redovito pregledavamo, a sva ažuriranja ćemo objavljivati ​​na ovoj web stranici.